Saopćenje za medije: Pogledajte video učenika Gimnazije SSST posvećen Danu nezavisnosti BiH

Prošetajte s nama kroz bh.kulturnu baštinu, svratite u Svrzinu i Despića kuću, saznajte zašto je bosanski ljiljan endemična vrsta…Čuvajmo našu prošlost da bismo imali budućnost

01.03.2021.godine: Učenici Gimnazije SSST (Sarajevo School of Science and Technology) snimili su i priredili poseban video posvećen obilježavanju 1. marta – Dana nezavisnosti BiH uz poruku da su našoj zemlji potrebni mladi ljudi koji će je čuvati i unaprijediti.

 Članovi Historijskog i Umjetničkog kluba podsjetili su nas zašto je za bh. historiju važan 1. mart i referendum za nezavisnost, a potom su nas proveli kroz „Svrzinu“ i „Despića kuću“ kao dio bogatog bh. kulturnog nasljeđa. O našim prirodnim ljepotama i rijekama govorili su članovi Geografskog kluba, a priču o endemičnoj biljnoj vrsti „Lilium bosniacum“, bosanskom ljiljanu koji je simbol naše zemlje od srednjovjekovne Bosne, s nama su podijelili članovi Naučnog kluba Gimnazije SSST. Svoj doprinos ovom projektu dali su i članovi Kluba scenskih umjetnosti naše škole izvedbom numere „Nekako s proljeća“.

Ovim videom naši učenici podsjetili su nas na obavezu čuvanja bh. historije i prošlosti, njegovanja njenih prirodnih ljepota, te stvaranja ljepše i prosperitetnije budućnosti za generacije koje dolaze.

Želimo vam sretan 1. mart – Dan nezavisnosti BiH.

Video pogledajte na linku:

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.