Kakav odnos ima vlada TK prema djeci boračke populacije?

U zadnje vrijeme je aktuelan odlazak mladih iz naše zemlje, a bogami i starijih, maltene s kim god se razgovara kaže ide vani. Ali nije sada poenta u tome. Evo jedan od razloga zašto mladi odlaze.

U TK vlada i ministarstvo za boračka pitanja i ostale strukture vlasti se ponašaju maćehinski, posebno prema djeci boračkih populacija.

Naime, učenici i studenti kojima je odobrena stipendija za školovanje ne dobijaju ta sredstva. Oni koji imaju pravo na to su dobili stipendije za polovinu prošle školske godine, a za ovu koja je već prošla nisu dobili ni jedne jedine marke. Imaju negdje preče da troše novac koji je namjenjen djeci i studentima boračkih populacija. Kako se nezvanično saznaje, i mediji plasiraju informacije koje su lažne i u kojima tvrde da se sve isplaćuje. Politika se uvukla u sve sfere života, nažalost u negativnom smislu. I onda se čudimo zašto nam mladi i školovani odlaze.

Dragi građani, prijatelji, ljudi dobre volje, ne dozvolite da budete samo marionete u rukama bahatih pojedinaca. Kako god ovo je sistem demokratije i jedan od instrumenata uticaja na vlasti su izbori. Izađite masovno, a prije svega dobro razmislite kome ćete dati glas. Puno godina jedni te isti nas varaju pa ne dozvolimo to više. Ako opet, poslije izbora, bude sve po starom onda zaslužujete da vam bude i dalje ovako….

Nihad Kadić
Neovisni novinar, fotograf, bloger

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.