Tim Mreže mira

Mirela Bezdrob

PROGRAM MENADŽERICA

Kontakt: mirela.bezdrob@mreza-mira.net

Mirela (Živojević) Bezdrob, diplomirana pravnica. U svom dosadašnjem radnom iskustvu može se pohvaliti sa više od devet godina profesionalnog iskustva.

Iskustvo rada na raznim projektima finansiranim od strane EU kao i međunarodnih organizacija.

Pored toga, Mirela ima višegodišnje iskustvo na pravnim, administrativnim i finansijskim poslovima.

U Udruženju Mreža za izgradnju mira zaposlena kao Program menadžerica.

Alija Hamzić

PROJEKTNI MENADŽER

Kontakt: alija.hamzic@mreza-mira.net

Alija Hamzić, pacifistički ratni veteran sa strašću za uticaj na zajednicu i efikasnu organizaciju rada, od skora radi kao projektni menadžer u Mreži za izgradnju mira, donoseći sa sobom jedinstven spoj vještina i iskustva.

S diplomom iz administracije krivičnog sistema i bogatim radnim portfoliom iz vladinog, nevladinog, i realnog sektora u SAD-u i Bosni, teži da napravi pozitivne promjene u životima ljudi.

Budućnost zamišlja u svom rodnom Stocu, gdje planira uzgajati masline i uživati ​​u vrućini Hercegovine.

Mirjana Ribić

Web administratorica

Kontakt: mirjana.ribic@mreza-mira.net

Mirjana Ribić svoj put u NVO sektoru počinje kao volonterka u Helsinškom Parlamentu Građana Banja Luka 2012. godine. Te iste, 2012 godine nakon završenog Poljoprivrednog fakulteta upoznaje ljubav prema digitalnom marketingu, kad počnije sa intezivnim učenjem u ovoj oblasti. 2013. godine na simboličan datum 1. maj počinje svoj put na projektu Mreži za izgradnju mira, na kojem i danas učestvuje na izgradnji digitalne vidljivosti. Pored angažmana na Mreži za izgradnju mira, Mirjana takođe učestvuje u izgradnji virtuelne vidljivosti i na projektu Snaga lokalnog. Pored digitalnog marketinga, hobi i ljubav joj je i bavljanje fotografijom.

Una Telegrafčić

programsko-administrativna službenica

Kontakt: una.telegrafcic@mreza-mira.net

Una Telegrafčić rođena u Konjicu. Diplomirala pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Kroz profesionalni angažman stekla iskustvo u advokaturi iz oblasti privrednog prava a u nevladinom sektoru uspjerila svoje polje djelovanja na medijsko pravo, zaštitu ljudskih prava i izgradnju mira. U Udruženju Mreža za izgradnju mira zaposlena od novembra 2020.godine gdje obavlja funkciju programsko-administartivne službenice. Autorica i koautorica nekoliko istraživanja i izvještaja iz oblasti zaštite novinara i medijskih profesionalaca u Bosni i Hercegovini.

Luljeta Koshi

Projektna službenica

Kontakt: luljeta.koshi@mreza-mira.net

Sa dugogodišnjim iskustvom u međunarodnim i bosanskohercegovačkim organizacijama civilnog društva, Luljeta je posvetila svoju karijeru doprinosu pozitivnim promjenama u društvu.

Kroz različite uloge, posebno u području upravljanja projektnim ciklusom, monitoringa i evaluacije projekata, administracije i operacija, stekla je duboko razumijevanje kompleksnosti civilnog sektora i mehanizama za unapređenje društva. Stekla je zvanje magistrice ljudskih prava i demokratije na Evropskom regionalnom master studiju Demokratija i ljudska prava u Jugoistočnoj Evropi, te nastavlja raditi na promovisanju osnovnih vrijednosti i izgradnji inkluzivnog društva koje poštuje prava svakog pojedinca.

Haris Badžić

Koordinator za odnose s javnošću

Kontakt: haris.badzic@mreza-mira.net

Haris Badžić je diplomirani kulturolog sa iskustvom rada u medijima kao fotograf, novinar, videograf, montažer i pilot drona dužim od jedne decenije. Diplomirao je na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici gdje je kroz brojne interdisciplinarne predmete imao priliku da svoja prethodna znanja i iskustva uobliči i nadogradi sa predmetima u vezi sa medijima, jezikom, kulturom, rodom, poviješću, produkcijom. Volontirao i sarađivao pri brojnim organizacijama civilnog društva, poput Centra ženskih prava u Zenici, Naša djeca Zenica, Udruženje građana oboljelih od plućne hipertenzije „Dah“ – u Bosni i Hercegovini, kao i drugim formalnim i neformalnim grupama građana. Sarađivao sa brojnim domaćim i inostranim medijima poput Anadolu Agency, Sarajevo-x, Pixsell, Zenit, gdje je sticao iskustva i izvještavao sa nekih od najvažnijih događaja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. U Mreži za izgradnju mira zaposlen je na poziciji Koordinatora za odnose s javnošću od decembra 2022. godine.

Ilma Berbo

PROJEKTNI ASISTENT

Kontakt: ilma.berbo@mreza-mira.net

Ilma ( Rustenpašić) Berbo  – Rođena u Sarajevu.  Šest godina profesionalnog radnog iskustva. Višegodišnji rad u sektorima telekomunikacija i računovodstva. U Mreži zaposlena na poziciji Projekt asistent.