Umetnica Olivija, moćnim slikama prikazala patnje životinja o kojima se često ćuti!

Patnje životinja koje služe ljudima – u cirkusima, na farmama, u klanicama – nemoguće je objasniti i osetiti. Možemo samo pokušati da ih stanemo na put, uvodeći i poštujući Zakone o dobrobiti životinja. Međutim, praksa širom sveta je mnogo drugačija, pa statistika kaže da samo u Evropi preko 35.000 životinja godišnje strada u mukama u besmislenim eksperimentima.

Preko 50 miliona životinja godišnje se ubije na najsvirepije načine zbog krzna. Milioni životinja širom sveta pate i umiru u transportima, klanicama, cirkusima, raznim fijestama, trkama, zoo vrtovima, borbama..

I baš zato, za umetnicu Oliviju Kozlovsku, oktobar 2018. godine bio je poseban mesec. Baš tada je odlučila da objavi niz ilustracija i fotografija, koje govore o patnji koju životinje svakodnevno doživljavaju!

– Odlučila sam da napravim konzistentnu temu i izradim fotografije koje će ilustrovati patnje životinja o kojima se često ćuti. Uspela sam da završim sve za 31 dan, sa ciljem da ljudi postanu svesniji patnje životinja. Neke interpretacije su simbolične i možda pomalo prenaglašene, ali morala sam nekako sve da ih obradim. Neke od fotografija imaju i dodatni opis, koji jasnije prenosi poruku, izjavila je ova sjajna poljska umetnica.

Pogledajte samo neke od radova, koje smo izdvojili, a sve radove možete pogledati na njenom Instagram profilu.

(Petface)

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.