Na Svjetski dan čišćenja širom BiH prikupljene tone otpada, Ožujsko pivo vjerni partner eko akcija

Ovogodišnji Svjetski dan čišćenja u Bosni i Hercegovini protekao je u znaku velikih ekoloških akcija pod nazivom “Očistimo zemlju za 1 dan”. Više od 2.000 volontera uprkos kiši očistilo je tone otpada na više od 30 lokacija širom zemlje, a Ožujsko pivo bilo je jedan od partnera ovog projekta brige o životnoj sredini.

Volonteri su održali akcije čišćenja u Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Goraždu, Gračanici, Bijeljini, Kozarcu, Doboj Istoku, Donjem Vakufu, Boračkom jezeru, Konjicu, Prijedoru, Doboju, Kaknju, Teočaku, Brčkom, Puračiću, Tomislavgradu, Sanskom Mostu, Neumu, Cazinu, Zenici, Bosanskom Petrovcu, Jajcu, Palama, Trebinju i Žepču i pobrinuli se da “nalazi” i njihovih gradova budu uredni. “Pamet u glavu, otpad u kantu”, “Smeće se samo baciti neće” i “Bolje ceker u ruci nego kesa na grani” samo su neke od sjajnih parola upućenih s ovih akcija.

Organizator aktivnosti u povodu Svjetskog dana čišćenja, koji se svake godine obilježava u septembru, je Udruženje građana “Ruke” i njihov Let’s Do It pokret u BiH iza čijih volontera su brojne uspješne akcije. Ove godine omogućili su aktivistima da okupe svoje ekipe, porodice, prijatelje i organizuju vlastite mini akcije čišćenja. Kako su kazali, najčešće pronalaze i čiste plastični otpad. Svjesni su da se ovaj gorući problem ne može riješiti za jedan dan, ali poručuju da su akcije čišćenja polazna tačka u procesu njegovog rješavanja.

Let’s Do It i Ožujsko pivo dijele istu viziju koja se zasniva na podizanju svijesti o vrijednostima i ljepoti prirode na kojoj sve počiva i bez koje nema svijetle budućnosti.

Ožujsko pivo, kao društveno odgovoran brend, poznat je po aktivnom radu i podršci volonterskim akcijama te zagovaranju potrebe buđenja ekološke svijesti građana. U okviru kampanja “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” i “Brini o svojoj zemlji jer ako ti nećeš, ko će?” usmjerili su pažnju javnosti ka prirodnim bogatstvima naše zemlje i brizi za okruženje u kojem živimo.

“Molson Coors i Ožujsko pivo sa volonterima pokreta Let’s Do It imaju veoma uspješnu saradnju i naša podrška projektu ‘Očistimo zemlju za 1 dan’ je logičan slijed događaja. Nemar prema okolini i  divlje deponije predstavljaju opasnost po zdravlje svih, a čista priroda naš je najveći motiv i vjerujemo da može biti pokretačka snaga pozitivnih promjena u društvu”, istakao je Goran Mišić, brand menadžer Molson Coorsa za BiH.

Uz poruke da udruženi možemo učiniti nevjerovatne stvari i želju da što prije potaknemo ljude da otpad bacaju na za to predviđena mjesta, zajednički koračamo na putu pronalaska rješenja za čistu budućnost na našoj planeti.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.