Nove aktivnosti Udruženja Lan iz Bihaća u okviru projekta „Pustite me da budem dijete“

U periodu od 1. decembra 2020. do 31. maja 2021. godine Udruženje „Lan“ iz Bihaća, uz finansijsku podršku Fondacije Schuler Helfen Leben realizira projekt „Pustite me da budem dijete“. Glavni cilj projekta je poboljšanje kvaliteta života djece i mladih u gradu Bihaću i djece u privremenim prihvatnim centrima  Sedra i Borići.

Kroz različite projektne aktivnosti, čija je osnovna svrha osnaživanje djece i mladih iz lokalne zajednice i privremenih prihvatnih centara, želimo im pružiti priliku da steknu nova znanja, vještine i sposobnosti, ali prije svega da se osjećaju sigurnim i prihvaćenim.

Posebnu pažnju posvetili smo razvoju aktivizma mladih u lokalnoj zajednici, njihovom osnaživanju za djelovanje u interesu poboljšanja kvaliteta života, prepoznavanja i rješavanja problema i teškoća s kojima se suočava njihova zajednica, a posebno mladi koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica.

U mjesecu januaru i februaru realizirana je aktivnost podjele prehrambenih i higijenskih paketa za 20 mladih ljudi u stanju socijalne potrebe. Aktivnost je realizirana uz pomoć srednjoškolaca Grada Bihaća.

Također u mjesecu januaru i februaru održane su tri edukativne radionice s djecom u pokretu u Privremenim prihvatnim centrima za smještaj migranata Sedra i Borići. Teme radionica bile su zdravlje, higijena i higijenske navike, te sportske radionice. Na radionicama su učestvovala djeca od 5 do 17 godina i sve radionice bile su prilagođene uzrastu djece.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.