VOLONTIRANJE – snaga dobre volje i čiste ljubavi

Volonterski tim Osnovne škole „Hasan Kikić“ Sarajevo na Galeriji volonterizma – završnoj manifestaciju projekta „Volontiranje je cool!“ predstaviće realizovane aktivnosti volonterskog tima škole.

Galerijom volonterizma želimo obilježiti 5. decembar – Međunarodni dan volontera i promovirati doprinos od preko 70.000 volonterskih sati koji su učenici volonteri dali razvoju lokalnih zajednica.

Kupi čas – volontiraj za nas: Maturanti OŠ „Hasan Kikić“ školovanje završili humanom misijom

Svoje osnovnoškolsko obrazovanje učenici IX razreda JU OŠ „Hasan Kikić“ Sarajevo odlučili su završiti humanom donacijom u vidu školskog pribora i edukativnih materijala za Udruženje za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“.

Na inkluzivnoj radionici “Kupi čas – volontiraj za nas” naše drvo prijateljstva dobilo svoje nove listove. Colibri krošnja prijateljstva se širi, raste i dobiva nove boje. Ponosni smo na ove mlade ljude, njihovu razrednicu i socijalnu radnicu koji svojim primjerom žive inkluziju – istakla je Aida Hrnjić, predsjednica Udruženja „Colibri“.

#BookForMigrants – učenici JU OŠ „Hasan Kikić“ donirali knjige za migrante

U okviru humanitarne inicijative #BooksForMigrant učenici JU OŠ „Hasan Kikić“ donirali su knjige, slikovnice, bajke, bojanke, enciklopedije migrantskim porodicama i izbjeglicama u prihvatnom centru Bira.    

Donirane knjige dobile su svoje mjesto na polici improvizirane biblioteke koja se nalazi u kutku za maloljetnike u prihvatnom centru Bira. Ovim kutkom rukovodi organizacija Save the Children u projektu kojeg provodi UNICEF.

Ovom akcijom željeli smo da podržimo pravo na obrazovanje svakog djeteta, sa posebnim naglaskom na pravo na obrazovanje djece u pokretu.

HUMANITARNA INICIJATIVA #TanjirViše

Razvijanjem osjećaja za brigu i pomoć onima kojima je to potrebno, osnažujemo našu zajednicu i učimo djecu empatiji.

Samo nam  je ljubav potrebna

Volontiranje pomaže u stvaranju osjećaja pripadnosti i umanjuje osjećaj društvene marginalizacije i isključenosti.

Kroz volonterski program škole fokus je na promovisanju prava na igru i prava na obrazovanje.

Škola u srcu zajednice: Volontiranjem u zajednici rastemo i kreiramo promjene

U okviru Dječije nedjelje Udruženju za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju “Colibri“ volonterski tim Osnovne škole “Hasan Kikić“ darovao Kutak „ZA SRETNO DJETINJSTVO“.

Školski volonteri – kreatori promjena

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje nastala je ideja da Colibrima darujemo jedan kutak za igru koji će biti opremljen didaktičkim materijalima neophodnim za svakodnevni rad sa djecom.

Opremanjem Kutka „ZA SRETNO DJETINJSTVO“ i obezbjeđivanjem didaktičkog materijala za korisnike u Udruženju „Colibri“ želimo kreirati programe podrške za svako dijete i promovirati aktivizam u zajednici.

Projektom želimo osigurati što bolje uslove za rast i razvoj potencijala i sposobnosti svakog djeteta.

RAZVIJAMO KULTURU DRUŠTVENE BRIGE

Pružanjem podrške projektima od društvenog značaja i ulaganjem u kvalitetne volonterske programe razvijamo kulturu društvene brige.

Volontiranje – snaga dobre volje i čiste ljubavi

Volontiranje o kojem mi govorimo i kojim se bavimo je puno više od neplaćenog rada.

Volontiranje je prilika za stvaranje uslova za razvoj programskih sadržaja koji omogućavaju izgradnju podržavajuće društvene svijesti i stvaranje mreže podrške za svako dijete.

Jer, nije važno činiti velike stvari, već male stvari s velikim srcem.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.