Priče našeg djetinjstva

Naše stranice na Instagramu i Facebooku nastale su po uzoru na američku stranicu koju su osnovale njihove dobrotvorne udruge, a koja uz humanitarni karakter, pruža sjajan vid zabave i edukacije djeci svih uzrasta a i njihovim roditeljima. Budući da smo shvatili da se ne nazire kraj izolacije i mjera, koje je BiH uvela zbog pandemije korona virusa, a mjere su posebno pogodile djecu, koja su se našla zatvorena u četiri zida, a i njihove roditelje koji su se suočili sa novim izazovima, pokušali smo na ovaj način da im pružimo odmak od te situacije, i bijeg u čarobni svijet knjiga.

Na stranicama se mogu čuti i vidjeti omiljene priče i pjesme iz našeg djetinjstva, kao i poneke novijeg datuma. Dosad su u pričanju ili čitanju priča, na veoma zabavan način učestvovali glumci, koji sami biraju priče ili pjesme, a pridružiće im se poznate ličnosti iz svih sfera javnog života. Nadamo se da ćemo i nakon pandemije, preko stranica podizati svijest o važnosti čitanja knjiga, čitanja naglas i pravilnog artikulisanja.

“Vjerovatno nema dana u našem djetinjstvu koje smo proživjeli tako potpuno kao one koje smo proveli s omiljenom knjigom.” – Marcel Proust.

Iza ove divne i bitne inicijative stoje Dalal Midhat i Damir Kustura.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.