Prvo priznanje i titulu “Najbolji nastavnik/ca bivše Jugoslavije” donosi Olivera Nedić

FOTO: Dobojski Info

Profesorica Olivera Nedić zaposlena u JU OŠ “Sveti Sava” Doboj i JU OŠ “Desanka Maksimović” Stanari izabrana je za jednu od najboljih nastavnica na prostoru bivše Jugoslavije i ovo priznanje je dobila tokom Treće balkanske konferencije održane u Beogradu od 31.-2.11. ove godine, koju organizuje Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugostavije.

Podsjećamo da je profesorica Olivera 2016. godine izabrana za jednu od deset najinovativnijih predmetnih nastavnika u zemlji u organizaciji COI Step by Step, te je višestruko nagrađivana za izvrsnost u struci za nekoliko autorskih projekata koje je vodila u školama.

Pored Olivere Nedić, iz Republike Srpske titulu najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije nose još četiri profesorice – tri iz Banja Luke i jedna iz Foče.

Kada je ova prestižna nagrada u pitanju, od velikog broja prijavljenih nastavnika biraju se samo oni koji ispune odovarajući broj bodova kao uslov za titulu „Najbolji nastavnik bivše Jugostavije”. Takođe, oni nastavnici koji ispune minimalno određen broj poena mogu postati punopravni članovi koji svojim zalaganjem u narednih nekoliko godina mogu napredovati do titule najboljeg nastavnika. Potrebno je dokazati da ste svestran nastavnik koji stvara odgovarajuće uslove za napredak učenika a neki od kriterijuma koji se boduju su: objavljeni stručni i naučni radovi, učešće kao predavač na domaćim i međunarodnim konferencijama, autorstvo i vođenje projekata u obrazovanju, autorstvo udžbenika i priručnika, nagrade i priznanja na nacionalnom i međunarodnom nivou za stvaralaštvo u obrazovanju i drugo.

ANN_EX_YU je asocijacija nastavnika formirana od visokokvalitetnih lidera iz obrazovanja spremnih da oko sebe okupe entuzijaste i učiteljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije spremnih da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da mijenjaju sliku obrazovanja u ovom djelu svijeta.

Profesionalna porodica svih vaspitača/učitelja/nastavnika/profesora koji ispunjavaju kriterijume pomoću kojih se vrši selekcija u cilju stvaranja prestižne organizacije koja će opravdati ime najbolji nastavnici bivše Jugoslavije pruža podršku razvoju struke i uspjehu naših učenika po međunarodnim standardima.

Dobojski.info će u narednom periodu posjetiti čas nastavnice Olivere te iz prve ruke prenijeti kako izgleda čas u njenom odjeljenju.

(dobojski.info)

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.