16 dana aktivizma u O. Š. “Brčanska Malta”

O.Š. “Brčanska Malta” realizovala je u okviru kampanje TPO Fondacije “16 dana aktivizma” radionicu na temu zahvalnosti, a k tome i radionicu o AIDS-u.

Radionicu o AIDS-u, održanu u četvrtak 27.11., vodile su profesorica Almira Bećirović i pedagoginja škole Mevlida Nurkanović. Učenici 7. razreda imali su priliku da se na ovoj radionici informišu o spolno prenosivim bolestima i načinima prevencije.

Nakon ove radionice, u ponedjeljak 02.12., realizovana je i radionica na temu zahvalnosti, koju su vodile prof. Ahmedina Purković i prof. Munevera Rahmanović – Hrbat. Učenici su na ovoj radionici pisali na razglednicama poruke zahvalnosti i ljubavi, koje su potom stavljali u kućicu koju je poklonila TPO Fondacija.

Kućica sa razglednicama i dječijim porukama zahvalnosti postavljena je u učionicu, gdje učenici mogu – kada požele ili za tim osjete potrebu – čitati napisane poruke. Na taj način, među učenicima će kružiti poruke mira i podsjećati na važnost zahvalnosti, ne samo prema našim najbližima, nego i društvu i prirodi u cjelini.

Radionice su realizovane uz koordinaciju prof. Munevere Rahmanović – Hrbat.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.