Noćenje 50 kuna: Planinarska kuća na Jadranu svega par minuta od mora

Planinarska kuća tik do plaže
(Foto:Josipa Štajcer)

Ljetovanje u Hrvatskoj ne mora izbiti zadnju kunu iz novčanika, nađete li se na pravom mjestu, možete uživati u čistom moru, debeloj hladovini i prekrasnoj prirodi…

„Planinarska kuća Miroslav Hirtz nalazi se na 26-metarskoj kamenoj litici povrh Jablanca i planinarski je objekt na najnižoj nadmorskoj visini na svijetu“, piše Turistička zajednica Senja na svojim stranicama. Kuća je otvorena od početka svibnja do kraja rujna, a tijekom godine može se navratiti u sklonište s deset ležajeva.

„Još smo prošle godine razmišljali o odmoru u Planinarskoj kući u Jablancu, ali nismo dovoljno rano rezervirali smještaj. Ove godine potražili smo ga na vrijeme – rezervirali smo mjesec dana ranije“, pričaju nam Josipa i Marko, mladi par iz Zagreba koji uživa u putovanjima. Za sobe s manje ležajeva dobro je rezervirati još i prije. 

„Smještaj je nevjerojatno povoljan jer je kuća nadomak mora, tek nekoliko minuta od plaže. Cijena noćenja za planinare je oko 55 kuna (ovisno o sobi), a bez iskaznice Hrvatskog planinarskog saveza potrebno je platiti više. Spavali smo u sobi za desetero ljudi.

Atmosfera je super! Ima mladih, kao i planinara koji su ’55 plus. Svi su opušteni, a ponekad se i zapjeva. Na raspolaganju smo imali kuhinju i hladnjak, a tko želi, može se osvježiti pivom ili sokom te naručiti čaj i uživati u hladu“, kažu.

Od Jablanca možete krenuti na izlet prema Alanu, bilo pješice ili automobilom, uživati u prirodi i pogledima koji se otvaraju s vidikovaca po putu, a za nadahnuće zavirite u našu galeriju. 

Ne treba propustiti ni posjet prekrasnoj uvali Zavratnici, koja se katkad uspoređuje s norveškim fjordovima u malom, a od Jablanca do te prekrasne i zaštićene uvale treba 15 minuta šetnje. Naselje Stinica, Klačnica, Velebit i vrh otoka Raba također su samo neke od brojnih mogućnosti za izlete.

(Punkufer.hr)

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.