Bečki aerodrom: Pametne kabine za spavanje su novo utočište putnicima

Radno mjesto, mjesto za odmor ili potpuno opremljen prostor za spavanje – nova usluga na bečkom aerodromu pruža još više udobnosti za putnike. Na Terminalu 3 putnici mogu iznajmiti pametne kabine italijanskog start-up-a Zzzleepandgo.

Svaka od ukupno 16 “Smart Lounges” predstavlja ekskluzivno mjesto za odmor od 3m². Kabine su opremljene prostorom za ležanje, priključkom za struju i USB-om, besplatnim WiFi-jem, kao i prostorom za odlaganje stvari te stolom na rasklapanje. Osim toga, sve kabine posjeduju multimedijalni sistem pomoću kojeg se mogu emitovati filmovi i muzika, kontrolisati ventilacija, svjetla i zavjese za zamračenje.

“Putnici s dužim boravkom na aerodromu sada mogu premostiti vrijeme čekanja opušteno i u miru u modernoj kabini za spavanje iz Zzzleepandga. S početkom ljetnog reda letenja, broj putnika na bečkom aerodromu će se također povećati i bit će nam drago da se što više putnika uvjeri u prednosti kabina”, rekao je Julian Jäger, izvršni direktor Flughafen Wien AG.

Na drugom nivou Terminala 3, putnicima je na raspolaganju 16 pametnih kabina. Za korištenje se gosti registruju direktno na virtuelnoj recepciji kabine gdje učitaju svoj pasoš, kreditnu karticu i COVID-19-potvrdu. Dok je rezervacije moguće izvršiti i unaprijed putem web stranice. Tokom perioda najma korisnik može ulaziti i izlaziti iz kabine bez ograničenja. Kabine se čiste i dezinfikuju nakon svakog iznajmljivanja, a automatski sistem ventilacije filtrira bakterije i viruse iz vazduha. Korištenje iznosi 9€ po satu, ali se spavaća kabina može rezervisati i za cijelu noć (od 48€) ili duže. Plaćanje se vrši pri odlasku.

Korištenje fotografija dozvoljeno uz navođenje autora:

Copyright svih fotografija: Zzzleepandgo

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.