Ova učiteljica naučila je 35 jezika zbog svojih učenika izbjeglica i zato je osvojila milijun dolara

Nagradu za najbolju učiteljicu na svijetu dobila je Andria Zafirakou iz siromašne škole u Londonu

Britanka Andria Zafirakou, koja predaje u siromašnoj multietničkoj londonskoj četvrti, osvojila je u Dubaju nagradu “za najbolju nastavnicu na svijetu” i milijun dolara. Mohamad ben Rašid Al-Maktum, vladar Dubaja je nakon što je dobitnici uručio nagradu na Twitteru “čestitao Andriji Zafirakou na tituli najbolje nastavnice na svijetu, najljepšem zanimanju”.

Zafirakou je bila među 10 finalista od 30.000 kandidata iz cijelog svijeta koji su se prijavili na međunarodno natjecanje kojem je svrha vratiti ugled zanimanju nastavnika. Zafirakou koja podučava u državnoj školi u Alpertonu, u sjevernom dijelu Londona, naučila je osnove većine od 35 jezika koji se govore u toj školi i može komunicirati s učenicima i njihovim roditeljima, među kojima ima puno izbjeglica.

GENIJALNA UČITELJICA IZBORILA SE I ZA PROMJENE ŠKOLSKOG PROGRAMA

Ona se također izborila za promjene školskog programa kako bi ga približila učenicima. Svečanost predaje nagrada je obilježio dolazak svjetskog prvaka Formule 1 Britanca Lewisa Hamiltona, koji je donio nagradu u svom sportskom bolidu uz pratnju policije.

Nagrada obvezuje dobitnika da se još najmanje 5 godina bavi tim pozivom. Zakladu je osnovala obitelj Varkley, Indijci koji od 1950-ih žive u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji su tada bili britanski protektorat. Osnovali su mrežu privatnih škola.

(Telegram)

Ponavljamo tekst iz 2018. godine, sjećamo se lijepih priča. BiH i region je imao sjajne aplikante prethodnih godina, mi iz Mreže za izgradnju mira smo više njih i nominirali, i nadamo se da će neko naš narednih godina odnijeti i pobjedu.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.