DR. SC. AMRA IMŠIRAGIĆ IZ TUZLE MEĐU 110 ZEMALJA DOBITNICA NAGRADE GLOBAL TEACHER AWARD

Dr. sc. Amra Imširagić dobitnica prestižne nagrade GLOBAL TEACHER AWARD koju dodjeljuje AKS Education Awards iz Indije za 2021. Godinu. AKS inicirao je dodjeljivanje ove prestižne nagrade kojom se odaje priznanje najboljim prosvjetnim radnicima iz svih regija i zajednica svijeta te ističe njihov doprinos u izgradnji zajednice i pomaganju da se bolje društvo inspiriše obrazovanjem.

Za nagradu nomirano je 110 nastavnika iz svih zemalja svijeta.

Dr. sc. Amra Imširagić ušla je u uži izbor za dodjelu nagrade.GLOBAL TEACHER AWARD od 110 zemalja. Amra Imširagić zaposlena je u JU Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja. Prvo njeno priznanje bilo je  je bila nagrada za najinovativnijnijeg stručnog suradnika 2018. godine, bila sam u prvih deset. Step by step svake godine dodjeljuje i prepoznaje u našoj zemlji  inovatore koji daju onaj dodatni doprinos u oblasti u kojoj rade. 2019. godine proglašena najboljim nastavnikom ex Jugoslavije za Bosnu i Hercegovinu te dobila dodatno priznanje za najinspirativniju promociju nastavničkog stvaralaštva.Nagradu je dobila u organizaciji Asocijacije najboljih nastavnika ex Jugoslavije u Beogradu.

„Bilo je neophodno ispuniti 27 kriterija gdje vi morate dokazati vaš angažman i u nastavnom i u vannastavnom sadržaju“, kazala je.

Autor je prvih knjiga za učenike oštećenog sluha na dvoručnoj abecedi, mnogih priručnika za nastavnike za rad sa učenicima sa posebnim potrebama. Bila je direktor ustanove gdje radi. Njen rad i osobno zalaganje za svako dijete s posebnim potrebama prepoznaju učenici s posebnim potrebama, roditelji,  te brojni stručnjaci čiji je bila edukator za sve zemlje bivše ex Jugoslavije.

Autor je 50 naučnih radova iz oblasti rada sa djecom sa posebnim potrebama, 30 stručnih radova. Edukator je na mnogobrojnim seminarima. Autor je i realizator mnogobrojnih projekta na temu rada djece s posebnim potrebama, ali i rada s djecom romske nacionalnosti. ’Nagrada je samo motivacija da budem još uspješnija. Priznanje dalo mi je još jednu obavezu da moram kontinurano  nastaviti na strucnom usavršavanju. Obrazovanje ne završava, završetkom fakulteta, magisterija, doktorata. Ono ima za cilj cjeloživotno učenje. Ono sto znam kap je, ono što ne znam okean je! Nagrada mi je dala obavezu da moram nastaviti dalje i širiti ideju o inkluziji, promovirati prava djece s posebnim potrebama koja su uključena u inkluzivni proces na principu humanosti.’’  – ističe dobitnica ovog svjetskog priznanja.

Ambasador je 21 ST Digi Skiliz iz Indije. Počasni je direktor International Internship University (IIU). Izlagač je na mnogim svjetskim webinarima. Za nagradu nomirano je 110 nastavnika iz svih zemalja svijeta, a Dr. sc. Amra Imširagič ponosno je predstavljala Bosnu i Hercegovinu i osvojila nagradu GLOBAL TEACHER AWARD.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.