Amber: Digitalna cloud e-commerce platforma

Digitalno doba mijenja naše navike i prilagođava se željama i potrebama generacija koje žive i koje tek dolaze. Amber je digitalna cloud e-commerce platforma koja nastoji plasirati knjige na jezicima naroda Balkana širom svijeta u njihovoj elektronskoj i audio formi.

U vremenu rastućih digitalnih usluga, Amber nastoji ponuditi čitaocima digitalnu biblioteku sa najdražim knjigama na jednom mjestu. Amber omogućava autorima, kako novim tako i afirmiranim, da plasiraju svoje knjige, na legalan način u elektronskom ili audio formatu i na taj način ostvare profit od svoje intelektualne svojine. Izdavačima Amber nastoji ponuditi bolju vidljivost na tržištu i dodatni profit od knjiga koje plasiraju u svojim knjižarama, tako što nude svojim čitaocima širom svijeta instant dostupnost svojih izdanja u elektronskom ili audio formatu.

Amber je posvećen zaštiti intelektualnog vlasništva u digitalnom okruženju i razvijanju digitalnih alata, usluga i rješenja za što potpuniji doživljaj knjige, kao digitalnog proizvoda.

Amber je platforma koja ne nudi preuzimanje e-knjiga ili audio knjiga kao datoteku (file). Sve knjige se čitaju isključivo putem elektronskog čitača na platformi ili audio playera za audio knjige, za što korisnik mora biti registrovan. Bez obzira na kojem uređaju je korisnik (čitalac) logovan, njegove knjige su uvijek s njim i otvaraju se tačno na stranici gdje je zadnji put čitao.

Amber platforma koristi DRM zaštitu protiv nelegalnog širenja i preuzimanja sadržaja knjiga te usluge servisa DMCA za dodatnu pravnu zaštitu i uklanjanja potencijalnih stranica sa Google Search Indexa, s ciljem što veće pravne zaštite autorskih i izdavačkih prava.

Imajući u vidu visoke troškove međunarodne dostave, mnoge knjige na bosanskom, hrvatskom ili srpskom jeziku ostaju uskraćene bosansko-hercegovačkoj ali i balkanskoj dijaspori. Među dijasporom također postoje autori koji su objavili svoje knjige na jezicima zemalja u kojima se nalaze ili na svom maternjem jeziku, ali takva literatura najčešće ostane nepoznanica za čitaoce sa područja Balkana. Amber ima za cilj da spoji čitaoce koji poznaju balkanske jezike širom svijeta putem pisane riječi plasirajući e-knjige i audio knjige bez obzira na žanr. Rastući trend audio knjige koja u današnjem svijetu izrazite mobilnosti postaje značajan medij koji omogućava da se knjige „preslušaju“ u pokretu, tokom putovanja, na putu do posla ili fakulteta ili dok se obavljaju uobičajene radnje kod kuće.

Kao startup, nastojimo uvesti i inovacije u digitalizaciji literature i njenom plasmanu. U našoj ponudi se nalaze i knjižni sažeci ili skraćene verzija nekih od svjetskih bestsellera koji radi naš tim pisaca, istraživača i urednik, a autori ili izdavači također prodavati svoje knjige kao donacije uz mogućnost da korisnici kupe knjigu po cijeni kojoj žele. (Više info: KAKO PRODAVATI ILI KUPITI E-KNJIGU KAO DONACIJU).

JESTE LI ZNALI?

Više od 21 milionu ljudi u svijetu govori bosanski, srpski, hrvatski i crnogorski jezik. Ovi balkanski jezici dijele međujezičko značenje čak 96%, što znači da bez obzira na manje razlike u sintaksi i vokabularu, govornici sva četiri jezika mogu potpuno razumjeti usmeno i napisano, a značenje se nikad ne mijenja čak kada čitate na latinici ili na ćirilici.

Započnite svoju priču sa Amberom, bilo da ste čitalac, autor ili izdavač, bilo gdje u svijetu.

PRATITE ILI PIŠITE ZA NAŠ BLOG: https://blog.amber.ba

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

FACEBOOK: http://www.facebook.com/amberbookstore

INSTAGRAM: http://www.instagram.com/amberbookstore

LINKEDIN: https://www.linkedin.com/company/amberba/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC2PRdm-IDs7HWBD0I7l4ESg

Plasirajte svoje e-knjige bez dodatnih troškova, zaštite svoje autorsko pravo, povežite sa stotinama hiljada čitalaca širom svijeta i… Ponešto zaradite 😉

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.