Aleksandra Kokotović u Collegium artisticumu otvara izložbu ‘Deep Into Nature’

Izložba slika i skulptura “Deep Into Nature” autorice Aleksandre Kokotović je otvorena u sarajevskoj galeriji Collegium artisticum.

Inspiraciju za ovu seriju radova Kokotović je pronašla u prirodi i mjestima koja su na nju ostavila poseban utisak, a želja joj je da svaki rad, posmatrač doživi lično, vođen sopstvenim sjećanjima duboko utkanim u svoje biće.

– Tu su brda slike na lanu izvučene iz priče moga oca koji je kao dječak, bezbroj puta prepješačio brda iznad Kotora, što opet ja doživljavam kao brda iznad Sarajeva, a neko će ih, recimo, doživjeti kao brda iznad Ženeve. Tu su sekvence sa Atlantskog okeana, jer sam dugo živjela na obalama Atlantika, a sada isto obitavam na tim prostorima mnogo. Zatim, tu su prekrasne bosanske planine koje okružuju Sarajevo, kao i mitološke priče o vilama, stanovnicama bajkovitih šuma. Zatim tu su skulpture velikih dimenzija od metala koje predstavljaju moje apstraktno viđenje jednog od najbožanstvenijih “bića” planete drvo – izjavila je Feni autorica izložbe Aleksandra Kokotović.

(FENA)

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.