Svečanost u Nahli povodom dodjele certifikata polaznicima edukacije za mlade poduzetnice

Zadovoljstvo nam je pozvati vas da, u mjesecu u kojoj svijet obilježava svjetski dan žena u poduzetništvu, prisustvujete svečanosti povodom uspješnog završetka projekta “Kad porastem bit ću poduzetnica” – podrška razvoju ideja mladih tokom kojeg je 11 srednjoškolki i studentica kroz obuku i proces mentorinsanja imalo priliku steći znanja i vještine iz oblasti istraživanja tržišta u kontekstu biznis ideje, administrativno-pravnog aspekta biznisa, marketinga i finansija.

Želimo podržati polaznice na njihovom poduzetničkom putu i zahvaliti Ministartvu nauke, viskog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo koje je osiguralo sredstva za besplatnu realizaciju projekta.

Vrijeme održavanja:  29. novembar, 15.30 h

Mjesto održavanja: multimedijalna sala CEI “Nahla”, Džemala Bijedića 122.

Edukacija i mentoring u sklopu projekta “Kad porastem bit ću poduzetnica” rezultiralo je poduzimanjem konkretnih koraka u procesu registracije kod 3 biznis ideje, rad na konkretnom ravoju vještina potrebnih za unapređenje biznis ideje, te različitim saradnjama i inicijativama koje su nastale tokom realizacije samog projekta. Također, projekat je doprinio umrežavanju polaznica sa mentoricama – iskusnijim poduzetnicama iz svoje branše, koje pomažu ovim mladim ženama u razvijanju njihovih ideja i umrežavanju sa drugim stakeholderima iz branše. Projekat je obuhvatio srednjoškolke i studentice sa različitih fakulteta, gdje je cilj bio približiti poduzetništvo kao alternativu svima bez obzira na struku. U sklopu projekta realizirana je i online kampanja, te 3 webinara koji su za cilj imali približiti poduzetništvo, primjere dobre prakse široj javnosti.

Pozivamo vas da propratite ovaj događaj i njegove glavne poruke prenesete javnosti. Predstavnice organizatora bit će dostupne za davanje izjava od 15.15h. Najave dolaska po potrebi na telefon 033 710/650 ili e-mail mladi@nahla.ba.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.