Priprema zdravih obroka i druženje sa djecom u Privremenim prihvatnim centrima u Unsko-sanskom kantonu

U decembru su organizirane dvije radionice pripreme zdravih obroka. Volonteri Udruženja Lan, volonteri Crvenog križa i srednjoškolci iz Grada Bihaća su sa djecom  pripremali zdrave obroke. Djeca su posebno bila oduševljena pripremom kuglica od keksa koje su izrađivali zajedno sa mladima iz lokalne zajednice. Kuhanju su se pridružili i roditelji djece koja borave u privremenim prihvatnim centrima.

Nakon pripreme tradicionalnih jela, kolača i voćnih salata, upriličena je podjela slatkiša za djecu, uz igranje društvenih igara, crtanje, pjevanje, ples i zvuke gitare. Vrlo zanimljive su bile aktivnosti plesa gdje su djeca poučavala mlade iz lokalne zajednice njihovim tradicionalnim plesovima i muzici.

Međunarodna organizacija za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM) i Udruženje Lan iz Bihaća kao primalac granta realiziraju projekt „Planeta Zemlja je naš zajednički dom“, u okviru projekta „Regionalna podrška zaštitno-osjetljivom upravljanju  migracijama na Zapadnom Balkanu i Turskoj – Faza II“, za koji podršku pruža Evropska unija.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.