Jesmo li potpisali pakt sa đavolom??

Znamo da se život može posmatrati na razne načine…

Cijelo Čovječanstvo (tko zna možda i cijeli svemir) je zatvoreno u titanskoj borbi protiv „Dobra i Zla“… između „Boga i Đavola“…

Kao individue ljudska „Duša“ – ona je ta koja je poprište ove borbe..

Kada malo dublje analiziramo, ustvari misao čovjekovog život akreće se oko te borbe..

Horovi anđela, i sa sa druge strane gomila đavola prate svaki naš misao, odluku, potez, itd. S jedne strane đavoli da radimo ovako (vode nas u tamnice razmišljanja), a s druge strane anđeli nas tjeraju na svjetlo…

Vratimo li se na trenutak u doba Kopernika, te mnogi drugi koji su spaljeni na lomači jer su imali drugačije viđenje „nečega“ drugačiji pogled, itd… tisuće i tiusće žena je spaljeno na lomači jer su išle na polja brati ljekovita bilja (jedan od primjera) koje su koristile kao čajeve itd., a to su pridodavali da je vještica i da ima nadnaravne moći, to jest da je sklopila pakt sa đavolom..

Koja Ljudska izopačenost…

Kada malo pogledamo raskol između religije i nauke, on i nije više produktivan, a mislim da ima puno razloga za to… možda je jedan od njih sam problem „Zla“ koji treba da dovede do stvaranja nauke.

A što je to „đavao“ i koje je on „ZLO“?? Ljudi često pojam Zla protumače kao ubijanje, mučenje, itd… ali ja mislim da je i zlo to što ubija naš „DUH“, ubijaju se esencijalni atributi života, možda ne znam svjesnosti, autonomije, odrastanja, volje, slobode, itd.

Kako je to duboko… isto tako zlo ili đavao teži da ubije život to jest životnost…

Isus je rekao da je Zlo/đavao „Krvnik Ljudski od početka“

Je li ovaj pojam pakta sa đavolom naše neznanje, taština, gorčina oholosti, mržnje, destruktivnosti, maloumnosti, idiotizma i mnogo drugoga..

Osobno mislim da osoba koja radi na sebi od početka, da bi uvidjela „demona“ i borila se protiv njega, mislim da zahtjeva mnogo kvaliteta, on npr. intuitivnog uvida, poznavanja teologije, intelektualne formulacije, poznavanja psihijatrije, iskustva u molitvama. Riječ „satana“ ili „đavo“ potiče od grčkog glagola diabalein, što znači „suprostavljati se“, ustvari riječ je značila „protivnik“.

Mislite li da je ZLO moralni SUD

Napisala: Žana Alpeza

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.