Ekološke radionice za učenike i učenice osnovnih škola Grada Bihaća

Od oktobra do decembra Udruženje Lan iz Bihaća, realizira četiri radionice za učenike i učenice osnovnih škola sa područja Grada Bihaća.

Uz suglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u projektu učestvuju četiri osnovne škole: JU OŠ „Harmani I“, JU OŠ „Harmani II“, JU OŠ „Prekounje“ i  JU OŠ „Harmani II“.

Prve dvije radionice održane su u oktobru u Osnovnoj školi „Gornje Prekounje – Ripač“ i Osnovnoj školi „Harmani II“.

Na vrlo zanimljivim interaktivnim radionicama djeca su pokazala interes za temu i sa velikim zanimanjim učestvovala u svim aktivnostima. Učestvovala su u zanimljivim interaktivnim igrama i kvizovima. Učila su o recikliranju, sadila cvijet razreda, razgovarala o načinima zaštite planete Zemlje i donijela svoja Eko-pravila za koja su obećala da će ih se pridržavati.

Radionice finansijski podržava Eko život, d.o.o. Tuzla,  ovlašteni BH operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federacije BiH. Kao društveno odgovorno neprofitno privredno društvo, Eko život podržava i sponzorira aktivnosti vezane za ekološki odgoj i obrazovanje djece i mladih u našoj zemlji.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.