U okviru projekta projekta Dijalogom do razumijevanja obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope

9.5. se slavi kao dan Evrope i  Dan pobjede nad fašizmom. Čast nam je i zadovoljstvo predstaviti dio aktivnosti koje smo realizovali povodom ovog značajnog datuma u okviru aktivnosti „Etos Inicijativa 2020.- Dijalog sa povodom“ i  projekta: „Dijalogom do razumijevanja“ u kojem učestvuju Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn, Srednja škola metalskih zanimanja, Mreža za izgradnju mira, Centar za kulturu dijaloga i Udruženje nastavnika, profesora Građansko obrazovanje uz podršku TPO Fondacije i Etos Inicijative.

Često razmišljamo kako nam se sviđa neka knjiga, umjetničko djelo, politika, država, kultura a Dan Evrope je dobra prilika da to i predstavimo i obrazložimo. Nažalost nije sve tako bajno i pozitivno. Na tlu Evrope se izdešavalo ili se trenutno dešava kako dobre stvari tako i loše. Imali smo priliku da kritički promislimo o svemu što se Evrope tiče. Istakli smo pozitivne strane i istakli smo negativne strane.

Naši učenici su i ovaj put  bili kreativni i aktivni. Pored individualnih  aktivnosti 9.5. 2020.godine sa početkom u 11:00h održana su dva predavanja  kolegice Aldijane Muslim i kolege Igora Smiljanića na teme: “EU” i “Značaju EU za Bosnu i Hercegovinu“.

Pozivamo sve da nam se pridruže u FB grupu Dijalogom do razumijevanja, 2#Dan#Evrope# i da  zajednički, kritički promišljamo i diskutujemo o dešavanjima koja se tiču sve nas.

Koordinatori: Alma Ahmethodžić i Mirsad Cvrk

#Etos#Thinkerica#Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn#Srednja škola metalskih zanimanja#Dan Evrope#

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.