Učenici Mješovite srednje škole iz Bihaća prenoćili u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Učenici Mješovite srednje škole iz Bihaća sa profesoricom Tamarom Malkoč već drugu godinu učestvuju u festivalskom programu muzejske pedagogije „Noć u muzeju“.

Program je organizirao Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas u partnerstvu sa Uredom za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Domaćin programa bio je Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine. Učenici su imali priliku učestvovati u različitim radionicama i istraživačkim laboratorijama arheologije, ornitologije, etnologije, preparacije, konzervacije, permakulture i kloniranja bilja. Učenica Mješovite srednje škole, Ajla Vardić proslavila je osamnaesti rođendan u Botaničkoj bašti Muzeja uz predivno iznenađenje Civitasa. Po završetku radionica učenici su noć također proveli u Zemaljskom muzeju u improviziranim spavaonicama.

Cilj  festivala je upoznavanje učenika i zajedničko učenje i istraživanje. Učenici su se kući vratili zadovoljni, sa mnogo novih znanja i iskustava, puni optimizma i pozitivne energije.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.