Podržite donacijama rad Mreže za izgradnju mira

Uspostavljena u februaru 2010. godine, Mreža za izgradnju mira svakog 10. februara proslavlja svoj rođendan. Ove godine slavimo četrnaest godina djelovanja Mreže koja trenutno okuplja više od 250 članica, obrazovnih ustanova i organizacija civilnog društva iz cijele Bosne i Hercegovine s ciljem izgradnje održivog mira.

Mreža za izgradnju mira koja sada okuplja 250 članica, organizacija civilnog društva i škole i koja vodi dva od najposjećenijih web portala u zemlji a čak i regionu: www.mreza-mira.net i www.snagalokalnog.ba, koji bilježe milionske posjete, kao i Facebook stranicu koju prati više od 36.000 osoba, te newsletter koji svakodnevno otvori oko 6000 korisnika, nastala je kao rezultat volonterskog rada i truda velikog broja hrabrih, upornih i srčanih ljudi koji su svojim djelovanjem okupljali podijeljeno bh. civilno društvo u cilju prevazilaženja podjela koja su evidentne posvuda.

Mreža za izgradnju mira prostor je na kojem svakodnevno objavljujemo veliki broj resursnih informacija zajedno sa resursnim bazama (https://www.mreza-mira.net/baze-podataka/ ).

Mreža za izgradnju mira svakodnevno vam obezbjeđuje:

  • uvijek aktuelne informacije putem e-mail lista o novim pozivima za projekte, seminarima, inicijativama, partnerstvima;
  • promociju vaših organizacija i inicijativa putem sajta mreza-mira.net, kao i dodatnu promociju članica Mreže za izgradnju mira kroz dostupne baner pozicije na stranici Mreže za izgradnju mira.
  • zajedničko obilježavanje bitnih mirovnih i ljudsko-pravaških datumuma, kroz koje se promovišu ova bitna pitanja u BiH, regionu, ali i u svijetu;
  • veću mogućnost za dobijanje projekata, direktno i/ili u partnerstvu, dobijanjem dodatnih bodova na članstvo;
  • pomoć u jačanju unutrašnjih kapaciteta i zastupanje pred domaćim i međunarodnim institucijama;
  • treninge i edukacije namijenjene članicama Mreže za izgradnju mira;

Mreža za izgradnju mira i njene članice se zalažu za sveobuhvatnu obnovu kvaliteta društvenog i ekonomskog života u BiH, kao i za povećanje sposobnosti cijelog bh. društva da se ophodi s različitostima i sukobima na konstruktivan i nenasilan način.

Ukoliko želite da nam se pridružite, pišite nam ukratko o Vašem radu na e-mail info@mreza-mira.net kako bismo se bolje upoznali

Kroz doniranje Mreži za izgradnju mira omogućavate nam da i dalje pomažemo i promovišemo naše članice, jačamo kapacitete naših članica i civilnog društva u BiH općenito, borimo se za sva bitna pitanja u našem društvu.

Donirati možete na račun Udruženja Mreža za izgradnju mira:

Udruženje Mreža za izgradnju mira
Banka: Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH,
Obala Kulina bana 9a, 71000 Sarajevo
TR: 1541 8020 1128 9109 (BAM)

A ukoliko donirate iz inostranstva, potrebni su Vam i sljedeći podaci:
BA39 1541802011289109
SWIFT: UPBKBA22