OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ obilježila Dan ljudskih prava

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se na dan kada je potpisana Opća deklaracija o ljudskim pravima 1948. i po prvi puta u historiji čovječanstva priznato pravo svih ljudi na “život, slobodu i sigurnost… bez ikakvih razlika”. Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se 10. decembra.

Tim povodom su u petak, 08.12.2017. godine, na času Građanskog obrazovanja/Demokratije i ljudskih prava učenici VII-1 razreda OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ obilježili Međunarodni dan ljudskih prava.

Nastavnica Almira Karčić je kroz kratku prezentaciju upoznala učenike sa Općom deklaracijom o ljudskim pravima. Nakon predavanja učenici su razgovarali o tome šta su ljudska prava, koliki je njihov značaj, zatim napravili pano „Ljudska prava“.

Cilj ovog časa je bio da učenici shvate značaj ljudskih prava, te da su sva prava jednako važna i da se prava svih nas jednako poštuju i uvažavaju.

Nakon uspješno realiziranog časa učenici su pano postavili u holu škole i na taj način dali svoj doprinos u obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.