Web stranica ASIQ projekta u službi razmjene iskustava i informacija u struci

Na web stranici: https://asiq-ipacbc.com/, koja je uspostavljena kroz projekat “Poboljšanje dostupnosti i pristupačnosti zdravstvenih i socijalnih usluga radi poboljšanja kvaliteta socijalne uključenosti za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju – ASIQ”, profesionalci iz različitih oblasti zdravstva i socijalnog rada mogu potražiti stručnu literaturu, korisnu za za provođenje usluga i primjenu namjenske opreme za rad sa djecom sa smetnjama u razvoju, ogledne primjere primjene opreme i usluga, te gotov nastavni sadržaj koji sadrži preporuke za rad sa djecom i pripreme koje su napravili učitelji i stručni saradnici iz četiri ustanove koje učestvuju u realizaciji ovog projekta. Dio sadržaja web stranice je posvećen roditeljima i starateljima djece koja su korisnici ili potencijalni korisnici usluga partnerskih institucija.

U sklopu ove web stranice uspostavljen je intranet, koji služi za direktnu komunikaciju i razmjenu informacija i iskustava između profesionalnog osoblja institucija koje su uključene u projekat, a u cilju stalnog poboljšanja usluga koje su uspostavljene ili poboljšane kroz realizaciju ASIQ projekta.

Projekat ASIQ se finansira iz EU kroz Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna I Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.

Pored JU “Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora” Banja Luka partneri na projektu su JU Centar “Zaštiti me” Banja Luka, JU OŠ “Voštanica-Zadar” i JU “Resursni centar za djecu i mlade Podgorica”, a vodeći parner na projektu je Gradska razvojna agencija Banja Luka. Projekat traje do 31. decembra 2021. godine, a ukupna vrijednost je 575 122,00 EUR.

Više o programu možete pronaći na linku: https://www.interreg-hr-ba-me2014-2020.eu/

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.