Prijavi se za McGraw stažiranje u oblasti poslovnog novinarstva

Centar za poslovno novinarstvo, The McGraw iz Njujorka, obezbeđuje sredstva za stažiranje novinara, kao i freelance novinara, urednika i reportera sa najmanje pet godina dugim iskustvom.

OBLAST:

Biznis, ekonomija, mediji, marketing, PR.

OPIS

Cilj McGraw stažiranja za poslovno novinarstvo je podržati ambiciozno pokrivanje kritičkih pitanja vezanih za globanu ekonomiju, finansije i poslovanje. Ovo stažiranje pruža uredničku i finansiju podršku novinarima kojima je potrebno vrijeme i resurs da proizvedu značajnu istražnu ili preduzetničku priču koja pruža novi uvid u važnu poslovnu, finansijsku ili ekonomsku temu.

Svi stažisti rade od svojih kancelarija. Dobijaju subvenciju u iznosu od 15 000 USD za svaki projekat. Tačan iznos ovisit će o vremenu potrebnom za dovršetak projekta i potrebnim troškovima. Freelance novinari takođe mogu koristiti deo sredstava kao naknadu za životne troškove tokom stipendije.

USLOVI

Stažiranje je predviđeno za sve koji se profesionalno bave novinarstvom minimum pet godina. Freelance novinari, reporteri i urednici koji trenutno rade u novinarskoj organizaciji ili neprofitabilnoj organizaciji takođe mogu da se prijave. 

Sve nacionalnosti se mogu prijaviti.

NAČIN PRIJAVE

Podnosioci prijava trebaju da pošalju dobro fokusiran prijedlog priče na najviše tri stranice putem njihovog mrežnog obrasca.

Takođe, potrebno je ukratko izložiti predloženi plan izvještavanja i vremenski okvir za dovršavanje priče i obavjestiti ako je postavljena medijska kuća koja će voditi priču. Pored toga, kandidati bi trebali priložiti tri novinarska uzorka. Uzorci bi trebali biti profesionalno objavljeni radovi.Neophodan je i žvotopis i reference dvojice urednika ili drugih koji su upoznati sa radom kandidata. 

ROK ZA PRIJAVU:

16.07.2021.

Detaljnije na njhovoj stranici.

mladiinfo.me

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.