Da sva djeca budu online: Novo društvo i TVS u akciji nabavke računara

Izvor: Omladinski.ba

Pozivamo da donirate laptop, tablet ili desktop računar koji vam više ne treba, a ekipa Udruženja Novo društvo će ga proslijediti na pravu adresu. Omogućimo djeci koja nisu u mogućnosti da prate on-line nastavu. Donirani računari ostaju u trajnom vlasništvu.

U ovom trenutku nesigurnosti, kada još ne znamo koje će biti razmjere uticaja koronavirusa na naše društvo, svaki dan donosi nove izazove.  Tako i za učenike koji pohađaju on line nastavu. 

U Kantonu Sarajevo, nažalost, više od 450 dejce koja nemaju pristup nastavi, jer ne posjeduju uređaj ili nemaju pristup internetu.  

Zato vas pozivamo da donirate  laptop, tablet ili desktop računar koji vam više ne treba. 

Ekipa iz Novog društva poručuje da to mogu biti i neki uređaj slabijih performansi i/ili s nekim manjim nedostatkom. Naši volonteri svaki uređaj će reparirati i instalirati softver potreban za on line nastavu. Uzimajući u obzir i mjere ograničenog kretanja, naši volonteri su spremni doći do vas i preuzeti donirani uređaj/e.

Za više informacija kontaktirajte  +387 61 174 021 Adnan Jabučar, +387 61 199 835 Elvira Kavazović, + 387 61 706 645 Vinko Malnar

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.