Umjetničke radionice za djecu u organizaciji Udruženja Lan iz Bihaća

U decembru su održane četiri umjetničke radionice za djecu u Privremenim prihvatnim centrima Sedra i Borići. Prvi dio radionica održan je u Privremenim prihvatnim centrima, dok je drugi dio održan sa učenicima Osnovne škole „Ostrožac“ u koju idu i djeca iz Sedre. Radionice su održane uz mnogobrojne savjete akademskog slikara iz Bihaća. U izradi umjetničkih djela pomagali su i nastavnici iz Osnovne škole „Ostrožac“ i volonteri Udruženja Lan.

Djeca su, izražavajući se kroz umjetnost, izradila mnoge kreativne radove. Korištene su različite umjetničke tehnike. Djeca su slobodno i spontano, u ugodnoj atmosferi stvarala pravu umjetnost. Na radionicama, pokazali su veliku maštovitost,  a rođena su i nova prijateljstva.

Međunarodna organizacija za migracije u Bosni i Hercegovini (IOM) i Udruženje Lan iz Bihaća kao primalac granta realiziraju projekt „Planeta Zemlja je naš zajednički dom“, u okviru projekta „Regionalna podrška zaštitno – osjetljivom upravljanju  migracijama na Zapadnom Balkanu i Turskoj – Faza II“, koji podržava Evropska unija.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.