Javni poziv za umjetnike za učešće na aukcijskoj izložbi u sklopu II Vegan fest Sarajevo

Ovim putem, Udruženje za prava životinja i okoliš – EVA iz Sarajeva, poziva sve zainteresirane studente Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, ali i druge umjetnike iz BiH i regiona, na učešće na Vegan fest Sarajevo, koji će se održati 17.7.2021. godine na platou ispred BBI centra u Sarajevu.

U tom smislu, pozivamo Vas da se, na sebi jedinstven način, kreativno izrazite u vezi sa idejom veganstva, zaštite i prava životinja i okoliša, te doprinesete tako izložbi prodajnog karaktera.
Cilj Vegan fest Sarajevo je približavanje i promocija filozofije veganstva generalnoj populaciji, te edukacija posjetitelja o zdravlju, klimatskim promjenama i odnosa čovjeka prema životinjama, pa izloženi umjetnički radovi također trebaju odisati tim idejama.


Izloženi radovi bit će ponuđeni posjetiteljima festivala na prodaju u vidu aukcije, a umjetnicima će za prodane radove biti kompenzovana novčana naknada u iznosu od 90% cijene, dok će ostatak novca (10%) ići u fond Udruženja, namijenjen borbi za prava i zaštitu životinja u Bosni i Hercegovini. Selekciju radova vršit će stručni dio tima EVA, o čemu će autori blagovremeno biti obaviješteni.


Za učešće na festivalu svi zainteresirani mogu se prijaviti sa svojim radovima najkasnije do 21. juna 2021. godine.


Sa svim eventualnim pitanjima možete nam se obratiti na e-mail adresu tina@ecoveganimals.com.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.