Javni poziv za takmičenje studenata engleskog, njemačkog i francuskog jezika

Direkcija za evropske integracije
u saradnji sa
Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (Sida)
objavljuje
Javni poziv
za takmičenje studenata
engleskog, njemačkog i francuskog jezika

Direkcija za evropske integracije, u saradnji sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (Sida), u okviru aktivnosti obilježavanja Evropskog dana jezika (26.9.2019.) objavljuje Javni poziv za takmičenje studenata engleskog, njemačkog i francuskog jezika. Glavni cilj obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti o značaju višejezičnosti i kulturne raznolikosti Evrope, promovisanje učenja stranih jezika i jezičke raznolikosti Evrope, ali i približavanje tema u vezi s evropskim integracijama Bosne i Hercegovine mladim ljudima. Ovo je odlična prilika za mlade ljude da pokažu svoje znanje i osvoje vrijedne nagrade.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju svi studenti studija engleskog, njemačkog i francuskog jezika koji studiraju na nekom od fakulteta u Bosni i Hercegovini.

Javni poziv je otvoren do 16.9.2019. do 17 sati. Prijave je potrebno poslati na e-mail adresu prevodi@dei.gov.ba, a formular za prijavu možete preuzeti ovdje.   

Samo blagovremeno pristigle prijave će biti registrovane. Online takmičenje će biti održano u četvrtak, 19.9.2019., u 12 sati.

Direkcija za evropske integracije je, u saradnji sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (Sida), za studente koji osvoje prva tri mjesta na takmičenju za svaki jezik (ukupno 9 studenata) osigurala vrijedne nagrade, a snosi i troškove prevoza i smještaja za nagrađene koji dolaze izvan Sarajeva.

Detaljne informacije o uslovima i instrukcijama za učešće, te kriterijima za ocjenjivanje, možete preuzeti ovdje.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.