Обиљежeн Свјетски дан музике

Испред Универзитета у Бањој Луци, Конфуцијев институт је у недјељу, 21. јуна 2020. године, симболично обиљежио Свјетски дан музике уз мини концерте на отвореном у Универзитетском граду.

Уз добро расположење и придржавање свих прописаних превентивних мјера и физичке дистанце, а све у циљу спречавања појаве и ширења корона вируса, посјетиоци су могли да уживају у наступима Градског тамбурашког оркестра из Бање Луке, Градског хора ,,Јазавац’’, ,,A prima vista” хора, ,,Palladio” гудачког квартета, Бањалучког ,,Brass’’ квинтета, те студената Универзитета у Бањој Луци.

Иначе, Свјетски дан музике се више од 30 година традиционално обиљежава и прославља у великом броју градова и мјеста, у више од стотину земаља свијета, уз пригодне мини концерте на отвореном и у јавним културним институцијама. На тај начин се жели изненадити јавност и подсјетити је на важност музике.

Празник музике се почео прослављати 1982. године, на иницијативу француског Министарства културе, а од 2010. године прославља се и у Бањој Луци.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.