Svjetska zdravstvena organizacija radi na aplikaciji s informacijama o koronavirusu

Foto: Pixabay

Ovo bi moglo biti od velike pomoći ljudima bez naprednih tehnoloških i edukativnih infrastruktura.

WHO razvija aplikaciju prvenstveno namijenjenu zemljama s ograničenim resursima pomoću koje će ljudi dobiti sve potrebne informacije kako bi znali imaju li simptome bolesti koju uzrokuje koronavirus. Aplikacija bi trebala biti dostupna ovog mjeseca, a zemlje će moći koristiti tehnologiju i za vlastite aplikacije.

Treba napomenuti da aplikacija nije zamjena za test na koronavirus, nego samo postavlja pitanja o trenutnom stanju korisnika i nudi informacije o testiranju dostupnom u njegovoj zemlji.

Ovo bi moglo biti od velike pomoći ljudima bez naprednih tehnoloških i edukativnih infrastruktura. Dezinformacija ima svugdje, tako da će službeni izvor informacija razjasniti stvari ljudima koji nisu dovoljno upoznati s koronavirusom, piše Reuters.

WHO razmišlja i o mogućnosti praćenja kontakata, a to bi bilo bazirano na Bluetoothu. Praćenje kontakata je dio južnokorejske strategije borbe protiv koronavirusa.

Postavlja se pitanje može li ova opcija ugroziti privatnost korisnika zbog praćenja njihovog kretanja, a Google i Apple su zabranili korištenje GPS-a za svoju tehnologiju praćenja kontakata.

Izvor: Geek.hr

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.