University of Klagenfurt Technology Scholarships 2019

Otvoren je drugi poziv za prijavu na stipendijski program „University of Klagenfurt Technology Scholarships 2019 (Master)“ Austrijske službe za razmjenu studenata (OeAD-GmbH) i Univerziteta u Klagenfurtu (Austrija) za oblast informaciono-komunikacijskih tehnologija (IKT).

Državljani Bosne i Hercegovine koji su apsolvirali prvi ciklus visokog obrazovanja prema Bolonjskom modelu i stekli zvanje Bachelor, a koje je srodno oblastima ponuđenim Master programima na engleskom jeziku na Univerzitetu u Klagenfurtu (vidjeti prilog), imaju pravo da se prijave za jednogodišnju stipendiju. Početak stipendije je ljetni semestar 2020. godine.

Ono zbog čega je ovaj program posebno zanimljiv jeste mogućnost za stipendiste da na drugoj godini studija apsolviraju praksu u jednom od preduzeća u Koruškoj specijaliziranih za IKT.

Krajnji rok za prijavu je 20. oktobar 2019. godine.

U prilogu Vam dostavljamo opće informacije o programu koji nudi Univerzitet u Klagenfurtu. Dalje informacije možete pronaći putem linka: https://www.aau.at/studium/studierendenleben/stipendien-und-zuschuesse/technology-scholarships/ .

Direktan link za poziv i online formular za apliciranje možete pronaći putem linka: https://grants.at/en/?=MjU1NjhfMjY5OTZfMg  

Kontakt osoba u slučaju pitanja je gospođa Katharina Engel (OeAD- GmbH) katharina.engel@oead.at .

Napomena: Apliciranje je moguće samo direktnim putem, a ne uz posredovanje Austrijske ambasade u Sarajevu.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.