Studentske stipendije Općine Tomislavgrad u akademskoj 2019/20. godini

stipendije

Načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin raspisao je javni konkurs za dodjelu stipendija studentima diplomskog i dodiplomskog studija s područja te općine za akademsku 2019/20. godinu.

Pravo prijave na konkurs za dodjelu stipendije Općine Tomislavgrad imaju redovni studenti dodiplomskog i diplomskog studija koji imaju prebivalište na području općine Tomislavgrad, nisu u statusu apsolventa, ne ponavljaju godinu studija, ne primaju stipendiju od drugog davatelja ili studentski kredit, nisu stariji od 26 godina i nisu studenti privatnih fakulteta.

Redovnim studentima, prema konkursu, bit će dodjeljeno:dvije stipendije učenicima generacije iz srednje škole iz prethodne godine ako su upisali redovni studij, petnaest studentima koji su prvi put upisali prvu godinu studija, tri stipendije studentima deficitarnih zanimanja te deset redovnim studentima druge i viših godina studija, a uspješnim studentim, studentim bez oba roditelja i studentima invalidima svim prijavljenim kandidatima.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2019/20. godinu i isplaćivat će se u devet jednakih mjesečnih rata, počevši od 01.10.2019.godine.

Prijave na konkurs s priloženom dokumentacijom podnose se u zatvorenoj koverti, lično u Šalter sali općine Tomislavgrad ili putem pošte preporučeno na adresu:
Općina Tomislavgrad, ul. Mijata Tomića br.108,  Povjerenstvo za utvrđivanje liste za dodjelu stipendija, uz naznaku “Prijava na natječaj – ne otvarati”.

Rok za prijavu je 7. februar 2020. godine.

Više informacija možete pronaći u Javnom natječaju Općine Tomislavgrad za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj 2019/20. godini.

Izvor: stipendije.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.