Studentske stipendije Općine Neum za akademsku 2021/22. godinu

Općina Neum raspisala je konkurs za dodjelu stipendija studentima s područja općine Neum koji u akademskoj 2021/22. godini imaju status redovnog studenta na državnim univerzitetima.

Pravo na dodjelu općinskih stipendija imaju državljani Bosne i Hercegovine koji ima status redovnog studenta, uz uslove da imaju prebivalište na području općine Neum, da su redovni studenti državnih univerziteta, da nisu, osim iz opravdanih razloga ponavljali godinu studija i da ne primaju stipendiju ili studentski kredit od drugog davatelja.

Stipendije se dodjeljuju kroz 10 jednakih rata u mjesečnim iznosima od po 250,00 KM za deficitarne studije (studij matematike, fizike, arhitekture, medicine, građevine, geodezije, stomatologije i farmacije) i 150,00 KM za ostale studije.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom slati na adresu:OPĆINA NEUMSa naznakom „Povjerenstvo za dodjelu stipendija studentima“Ulica Kralja Tomislava  bb,88390 Neum
Konkurs ostaje otvoren do 24. novembra, a za više detalja pogledati Natječaj općine Neum za dodjelu studentskih stipendija redovitim studentima za ak. 2021/22. godinu.

stipendije.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.