Studentske stipendije Grada Istočno Sarajevo za akademsku 2019/20. godinu

Grad Istočno Sarajevo raspisao je javni konkurs za dodjelu 65 stipendija za akademsku 2019/20. godinu studentima treće i viših godina prvog ciklusa studija, kao i studentima drugog i trećeg ciklusa studija. 

Studenti prvog ciklusa koji konkurišu za dodjelu stipendija, osim osnovnih uslova, moraju da imaju i položene ispite iz prethodne godine studija sa najmanjom prosječnom ocjenom osam, saopšteno je iz Gradske uprave. Pravo učešća na konkursu za drugi i treći ciklus studija imaju studenti koji studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i imaju stalno prebivalište na području Istočnog Sarajeva. Prilikom odabira kandidata koji su konkurisali prednost će imati kandidati koji se nalaze u naučno-nastavnom procesu. 

Konkursi ostaju otvoreni do 9. jula, a za više detalja pogledati Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2019/20. godini i Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa studija za akademsku 2019/20. godinu.

stipendije.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.