Stipendije za studente iz Kantona 10 (Livanjskog kantona) za ak. 2021/22. godinu

Ministarstvo nauke, prosvjete, kulture i sporta Kantona 10 (Livanjskog kantona) raspisalo je konkurs za dodjelu 25 stipendija redovnim studentima za akademsku 2021/22. godinu. U konkursu se, između ostalog, navodi da će stipendije biti dodjeljene redovnim studentima diplomskih i dodiplomskih studija sa područja Kantona 10 (Livanjskog kantona) za kategorije uspješni studenti i studenti slabijeg imovnog stanja.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studentis područja Kantona 10 (Livanjskog kantona) uz uslove da su iz kategorije uspješni studenti prve godine studija koji su tokom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,70 i studenti druge, treće, četvrte i pete godine studija koji su tokom cjelokupnog fakultetskog obrazovanja ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,00 (8,00) te studenti iz kategorije studenti slabijeg imovnog stanja, a kod kojih prihodi po članu porodice ne prelaze 150,00 KM i koji su tokom studijaostvarili prosjek ocjena najmanje 3,00 (7,00) odnosno 4,00 tokom srednjoškolskog obrazovanja.

Visina godišnje stipendije po studentu iznosi 1.500,00 KM, a isplaćivat će se za 10 mjeseci, u jednakim mjesečnim iznosima od po 150 KM.


Prijave sa traženom dokumentacijom mogu se dostaviti putem pošte na Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ, Stjepana II. Kotromanića bb., Livno, naznakom „Prijava na natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Hercegbosanske županije za akademsku 2021./2022. godinu – ne otvarati“. 

Konkurs ostaje otvoren do 16. decembra, a za više informacija pogledati Konkurs za dodjelu stipendija studentima s područja Kantona 10 (Livanjskog kantona) za akademsku 2021/22. godinu.

stipendije.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.