Stipendije Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo za šk./ak. 2020/21. godinu

Fond Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata „IKRE“ uz saglasnost Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo raspisao je Konkurs za dodjelu stipendija srednjoškolcima i studnetima koji su djeca boraca i poginulih boraca, kao i poginulih civila žrtava rata sa područja ovog kantona.

Stipendije se dodjeljuju za šk. 2020/21. godinu, a pravo učešća na konkursu imaju djeca boraca – branitelja Bosne i Hercegovine, uz uslove da imaju prijavljeno prebivalište, odnosno boravište na području Kantona Sarajevo, a najdalje od 06.02.1999. godine i dalje neprekidno, da se nalaze na redovnom školovanju u srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama i da ne obnavljaju razred ili godinu. 

Stipendije se dodjeljuju u mjesečnom iznosu od 100,00 KM, a isplaćuju se za 9 mjeseci u kojima se odvija nastava za učenike i studente I ciklusa studija koji se nalaze na redovnom školovanju. 

Konkurs ostaje otvoren do 9. decembra, a za više detalja pogledati Konkurs za dodjelu stipendija djeci boraca-branitelja BiH sa područja Kantona Sarajevo u šk. 2020/21. godini.

studomat.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.