Revizor stipendija 2019

Fondacija Revizor otvara poziv za stipendiranje umjetničkih i istraživačkih projekata kroz program Revizor stipendije za 2019. godinu. Pozvani su projekti iz oblasti humanističkih nauka i različitih umjetničkih praksi u poodmakloj fazi realizacije kao što su doktorska ili postodoktorska istraživanja, izvođenje umjetničkog projekta, objavljivanje publikacije i slično. Stipendiju je u 2018. godini dobila umjetnica Alisa Burzić za projekat Antifašistički spomenici – naslijeđe budućnosti.

Stipendija Revizor dodjeljuje se jednom godišnje za nauku i umjetnost na osnovu javno raspisanog konkursa. Cilj stipendije je poticanje istraživanja iz oblasti humanističkih nauka i umjetnosti – projekata koji se nalazi u poodmakloj fazi realizacije kao što su doktorska i postdoktorska istraživanja, objavljivanje novih naučnih rezultata, realizacija umjetničkog projekta i slično. Iznos ovogodišnje stipendije je 3.000 KM.

Rok za dostavljanje aplikacija je 28.02.2019. godine. Aplikanti će putem elektronske pošte biti obavješteni o rezultatima najkasnije 30 dana od zatvaranja konkursa. Radujemo se širokoj paleti prijava koja obrađuju najrazličitija područja iz nauke i umjetnosti uključujući poliperspektivnost i pluralizam. Zahvaljujemo se svim prijavljenim kandidatima i kandidatkinjama, njihovim saradnicima koji su pisali preporuke, i onima koji su pomogli dijeljenju najave javno.

PODOBNOST

Na konkurs za stipendiju Revizor mogu se prijaviti svi kandidati i kandidatkinje čiji projekat se tiče realizacije finalnih aktivnosti iz naučne oblasti humanističkih nauka i umjetnosti na bilo kojoj akademskoj instituciji u svijetu. Finaliziranje istraživanja u svrhu objavljivanja naučnih radova, finasiranje njihovog objavljivanja, finasiranje izdavačkih projekata, umjetnička istraživanja, umjetnički rad u studiju, realizacija izložbi i slično.

Pozdravljamo aplikacije iz cijele Bosne i Hercegovine kandidata svih narodnosti ali i aplikacije stranih stručnjaka čiji projekat ili tema imaju veze sa Bosnom i Hercegovinom.

Kandidati moraju dostaviti:
– Popunjen formular
– CV
– Kopiju zadnje stečene diplome
– Kopiju lične karte
– Opis projekta ne duži od dvije stranice
– Jedno pismo preporuke
– Dokumentaciju o projektu i njegovim dijelovima koji će se finansirati iz Stipendije Revizor

SELEKCIJA

Postupak selekcije obavlja stručni komitet na natjecateljskoj osnovi. Selekcija se bazira na osnovu kvalifikacija prijavljenih kandidata, kvalitete projekta i njegove relevantnosti za bosanskohercegovački akademski i kulturni život i šire. Selekcija će biti zasnovana i na potrebama za interdisciplinarnim i tematski raznolikim pozicijama podrazumijevajući jednake mogućnosti u istraživanju za najširi spektar kandidata i kandidatkinja.

Odabrani projekat biće poznat nakon 30 dana od zatvaranja konkursa. Kandidat/kinja će biti obaviješten/a elektronskom poštom bez detaljnijih pojašnjenja i obrazloženja.

Više informacija o dobitnici Revizor stipendije iz aprila 2018. godine.

APLIKACIONI FORMULAR

Više informacija: http://www.fondacijarevizor.org/

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.