Prijavite se za TWAS-ICCBS program stipendiranja 2020

TWAS i ICCBS su raspisali konkurs za program stipendiranja za sve mlade naučnike širom svijeta iz oblasti hemijskih i bioloških nauka.

OBLAST:Hemijske i biološke nauke.

OPIS

Prijave su sada otvorene za postdoktorski program stipendiranja TWAS-ICCBS 2020.

Međunarodni centar za hemijske i biološke nauke (ICCBS) – u sastavu H.E.J. Istraživački institut za hemiju i Centar za istraživanje molekularnih ljekova Dr. Panjvani iz Karačija u Pakistanu – i TWAS nude postdiplomske stipendije mladim naučnicima iz zemalja u razvoju (osim Pakistana) koji žele da istražuju na doktorskim studijama u sljedećim oblastima: organska hemija, biohemija, biotehnologija, molekularna medicina, farmakologija, fizička hemija ili analitička hemija. Međunarodni centar za hemijske i biološke nauke (ICCBS) jedna je od vodećih istraživačkih ustanova u svijetu u razvoju. Njegova reputacija u naučnim istraživanjima i obuci proteže se daleko izvan granica zemlje.

ICCBS je proizašao iz velikodušne podrške privatnog sektora i podržan vladinim grantovima. U poslednjih 50 godina Pakistan je stekao veliko priznanje, osim obuke hiljada mladih istraživača iz zemlje i inostranstva u graničnim oblastima nauke i tehnologije.

TWAS – Svjetska akademija nauka za unapređenje nauke u zemljama u razvoju – radi na podršci održivom napretku putem istraživanja, obrazovanja, politike i diplomatije.

TWAS je globalna naučna akademija sa sjedištem u Trstu. Podstiču se kandidati da se prijave za preliminarno prihvatanje što je prije moguće, čak i prije datuma otvaranja poziva za postdiplomsko stipendiranje. Imajući na umu da su prihvatljiva samo pisma o prihvatanju iste godine kao i godina prijave.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati do 35 godina starosti, da imaju stečenu master diplomu iz oblasti prirodnih nauka, da su državljani zemalja u razvoju (izuzev Pakistana), da nemaju trenutnu vizu za privremeni ili stalni boravak u Pakistanu ili bilo koje druge razvijene zemlje, moraju obezbijediti sertifikat da su dobrog zdravlja od kvalifikovanog ljekara, moraju biti upisani na doktorske studije u matičnoj zemlji, moraju priložiti dokaz o poznavanju engleskog jezika kao i dokaz o planiranom povratku u matičnu zemlju nakon završetka programa.

NAČIN PRIJAVEUkoliko želite da se prijavite neophodno je popuniti aplikacioni obrazac na sljedećem linku: http://onlineforms.twas.org/apply/132

ROK ZA PRIJAVU:31. jul 2020. godine

Detaljnije: https://twas.org/…/twas-iccbs-postdoctoral-fellowship

(mladiinfo.me)

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.