Prijavite se za istraživačke stipendije u Berlinu, Njemačka

Ako ste reporter koji želi da kopa dublje i sarađuje sa drugima da bi pokrio relevantne evropske priče kojima nema kraja, onda su “Reporters on the field“ vaša stipendija za novinarstvo. Ovo je šansa da se prijavite za istraživačke stipendije do 8.000 eura po timu za priču po vašem izboru, da prođete obuku i dobijete povratne informacije od stručnjaka i postanete dio panevropske mreže prekograničnih stručnjaka. Početak sastanka biće održan u Berlinu, Njemačka, od 29. novembra do 1. decembra 2019. godine.

OBLAST:

Novinarstvo

OPIS

Za istraživačke stipendije dodjeljuje se do 8.000 eura po timu za priču po vašem izboru, za obuku i povratne informacije od stručnjaka. Ovim postajete dio panevropske mreže prekograničnih stručnjaka.

USLOVI

Međunarodni timovi sa profesionalnim, slobodnim ili zaposlenim novinarima koji rade na formiranju medijske kuće (bez obzira da li je to štampa, fotografija, emitovanje, veb ili umreženi mediji) ispunjavaju uslove. Ne primjenjuje se starosna granica.
Nepovratna sredstva mogu se prenijeti samo pojedincima, a ne nevladinim organizacijama, kompanijama ili medijima. Imajte na umu da je grant podložan poreznim zakonima vaše zemlje.
Vaš tim i priča moraju biti iz najmanje dvije od sljedećih zemalja:
Albanija, Andora, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Belorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Kosovo, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija, Monako, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, San Marino, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo.
Prijavite se za istraživačke stipendije u Berlinu, Njemačka

NAČIN PRIJAVE

Prijavljujete se na sljedeci link: https://bewerbung.bosch-stiftung.de/index.jsp…

ROK ZA PRIJAVU:

29.septembar 2019. godine.

Detaljnije na: https://n-ost.org/77-reporters-in-the-field#At%20a%20Glance

Izvor: mladiinfo.me

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.