Prijavite se za Humphrey stipendije u Americi

Hubert H. Humphrey program stipendija pruža mladim i profesionalcima u sredini karijere iz Evrope deset mjeseci profesionalnog obogaćivanja u SAD iz određenih zemalja širom svijeta. Imaće priliku da poboljšaju svoje profesionalne kapacitete učešćem u specijalizovanim programima bez diplome, razvijenim posebno za male klastere na odabranim američkim univerzitetima.

OBLAST:održivi razvoj, izgradnja demokratskih institucija, obrazovanje, javno zdravlje

OPIS

Tokom jednogodišnjeg boravka na domaćem univerzitetu, Humphrey stipendisti su pozvani da pohađaju časove koji odgovaraju njihovim profesionalnim interesima. Međutim, kako nije u pitanju studijski program, učesnici će provesti značajan dio vremena angažovani u aktivnostima profesionalnog razvoja, uključujući: konsultacije i povezanost s američkim profesorima i stručnjacima, izlete, radionice, istraživačke projekte i razvoj praktičnih korisnih strategija, što bi se moglo primijeniti u matičnoj zemlji stipendista. Stipendisti se biraju na osnovu njihovog potencijala za vođstvo i njihove posvećenosti javnim službama u javnom ili privatnom sektoru. Stipendije su bespovratna sredstva koja pokrivaju sve povezane troškove.

USLOVI

· biti stanovnik i građanin međunarodno priznate države

· minimum bečelor diploma

· engleski jezik rezultat 71 TOEFL testa, verzije IB

T· snalažljivost i samoinicijativnost· minimum pet godina radnog iskustva do avgusta 2020.god.

· nije se pohađala škola u SAD jednu akademsku godinu ili više tokom sedam godina do avgusta 2020.god.

· posvećenost povratku matičnoj zemlji nakon završetka programa

NAČIN PRIJAVEAplikaciju treba poslati ambasadi Amerike sa sledećim dokumentima: skenirana kopija diplome, izvještaj sa ocjenama i prosjekom i ocjena sa diplomskog. Sva dokumenta poslati email-om ambasadi SAD, nakon pregleda i ocjene prijave i dokumenata, a onda će kvalifikovani kandidati biti pozvani da rade test engleskog jezika (TELP). Biće intervjuisani oni koji imaju visoku ocjenu.

ROK ZA PRIJAVU: 20.septembar 2020.godine

Detaljnije:https://me.usembassy.gov/humphrey-fellowship-program-call-for-applications-2021-2022/

mladiinfo.me

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.