Postanite stipendista na Univerzitetu Harvard

Univerzitet Harvard raspisuje konkurs za prijave za Radcliffe stipendijski program za sve predmete. Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. . Visina stipendije iznosi 77.500 dolara za 9 mjeseci. 

OBLAST:

Svi predmeti

OPIS

Radcliffe stipendisti su izvrsni naučnici, pisci, studenti, intelektualci i umjetnici čiji rad ostavlja trag u njihovoj profesionalnoj oblasti u svijetu. Sa sjedištem na Univerzitetu Harvard, stipendisti će se priključiti jedinstvenoj i kreativnoj zajednici. Stipendija je vaša prilika da izađete iz rutine i da duboko „uplovite“ u projekat. Uz pristup resursima na Harvardu, Radcliffe stipendisti razvijaju nove alate i metode i osvjetljuju našu sadašnjost. Stipendijski program Radcliffe dodjeljuje 50 stipendija svake akademske godine. Kandidati se mogu prijaviti kao pojedinci ili u grupi od dvoje ili troje ljudi koji rade na istom projektu. Program traži raznolikost u diciplini, karijeri, rasi, nacionalnosti, državi, polu, seksualnoj orijentaciji i ideološkoj perspektivi. Visina stipendije iznosi 77.500 dolara godišnje.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na https://radcliffe.onlineapplicationportal.com/ , pošaljite svoj CV i tri pisma preporuke.

ROK ZA PRIJAVU:

12. septembar 2019. godine.
Detaljnije na: https://www.radcliffe.harvard.edu/fellowshi…/become-fellow

Izvor: akta.ba

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.