Postanite stipendista Human Rights Watch-a

Human Rights Watch raspisuje konkurs za prijave za stipendije za oblast ljudskih prava. Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. Plata za 2020/2021 iznosi 60.000 dolara. Sjedište ove organizacije se nalazi u Njujorku i Vašingtonu u SAD-u.

OBLAST:

Ljudska prava, novinarstvo, pravo, mediji

OPIS

Stipendisti uglavnom rade jednu godinu puno radno vrijeme u kancelariji Human Rights Watch-a u Njujorku ili Vašingtonu. U određenim slučajevima mogu se razmotriti i druge lokacije. Ovaj stipendijski program počinje u septembru 2020. Stipendisti nadgledaju razvoj ljudskih prava u različitim državama, da sprovedu istaživanja na terenu, da naprave izvještaj o stanju ljudskih prava i da se angažuju u advokaturi i medijima koji imaju za cilj da objavljuju o prekršajima ljudskih prava. Ranije su stipendisti sprovodili istraživanje o različitim problemima u državama u cijelom svijetu. Primjeri uključuju projekte o: policijskoj korupciji i pristupu pravdi u Liberiji, pristupačnosti osoba sa invaliditetom u Rusiji, o mladima u američkim zatvorima, opasnom radu djece u rudniku zlata u Tanzaniji. Human Rights Watch će obezbijediti da stipendisti dobiju obuku i mentorststvo, uključujući redovne povratne informacije i smjernice o profesionalnom razvoju. Plata za 2020/2021 iznosi 60.000 dolara.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. Potrebno je da imate diplomu u oblasti prava, novinarstva, međunarodnih odnosa ili drugih sličnih oblasti. Potrebno je iskustvo sa intervjuima posebno u kontekstu ljudskih prava.

NAČIN PRIJAVEKako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na https://careers.hrw.org/

ROK ZA PRIJAVU:11. oktobar 2019. godineDetaljnije na: https://recruiting.ultipro.com/…/OpportunityDetail…

Izvor: mladiinfo.me

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.