Homework HUB Sarajevo: Krajem aprila proglašavamo pobjednika HUB takmičenja studentskih udruženja

HUB takmičenje studentskih udruženja traje do 30. aprila kada ćemo saznati koje udruženje je obezbijedilo školarinu/stipendiju za akademsku 2021/2022. godinu jednom studentu/ici. Motivisanjem studentskih udruženja da u periodu od tri mjeseca učlane što veći broj članova/ica u Homework Hub, želimo približiti mladima obrazovanje i nauku. 

Prema posljednjem presjeku rezultata Bohemsa je na prvom mjestu sa 25 novih članova/ica; zatim slijede Mašinac sa 22 i Steleks sa 17 članova/ica.

Uslov za takmičenje jeste mjesečno učlanjenje u Homework HUB. Udruženje koje bude imalo najviše učlanjenih, student/ica tog udruženje/fakulteta će dobiti stipendiju za narednu školsku 2021/2022. godinu.

Svjesni trenutnih situacija, gdje mnogi studenti nisu u mogućnosti finansijski da budu podržani za studiranje, ovo je simboličan način kako im zajedno možemo pomoći.  

Podsjećamo da je Homework HUB Sarajevo, u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana obrazovanja, organizovao takmičenje za osam studentskih udruženja, koje traje do februara.  

Takmičarska udruženja su:

Asocijacija studenata Fakulteta zdravstvenih studija (UNSA)

Asocijacija studenata Stomatološkog fakulteta STUDENTIST (UNSA)

Asocijacija studenata Prirodno-matematičkog fakulteta (UNSA)

Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta STELEKS (UNSA)

BOHEMSA – Udruženje studenata medicine (Lokalni komitet Sarajevo)

Studentska asocijacija Filozofskog fakulteta STAFF (UNSA)

Udruženje Vijeće studenata Mašinskog fakulteta MAŠINAC (UNSA)

Udruženje studenata Fakulteta islamskih nauka (UNSA)

Kao dodatna motivacija da učestvujete neka vam bude moto našeg takmičenja: Da mladi budu uz mlade i da mislimo jedni na druge!

Homework HUB je prvi univerzitetski HUB ove vrste u Bosni i Hercegovini, namijenjen svim srednjoškolcima i studentima. Namjena HUB-a jeste okupljanje što većeg broja mladih ljudi da zajedno ili individualno uče, pripremaju ispite, rade na inovacijama, a da pri tome budu u opuštenoj motivirajućoj atmosferi, gdje mogu popiti kafu ili sok za vrijeme pauze.  Također, Homework HUB ima za cilj da bude prvi naučno-istraživački centar pristupačan studentskom tijelu i da im svi materijali budu na dohvat ruke.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.