Učenici Koledža u Mostaru organizatori humanitarne akcije “Bald For a Cause”

Učenici Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru su ovog vikenda održali akciju Bald for a Cause” u svrhu prikupljanja donacija za podršku radu Udruge Novi Pogled”.

Pored cilja prikupljanja pomoći za podršku oboljelim od raka dojke i njihovim porodicama u toku i poslije liječenja, cilj ove inicijative je i podizanje svijesti u zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.

Tokom akcije je prikupljeno preko 4000 KM namijenjenih za Udrugu “Novi Pogled”, a kosa koju su donirali učenici koledža će biti usmjerena fondaciji “Srce za djecu” u Sarajevu i namijenjena za izradu perika u sklopu projekta “Moja kosa, tvoja kosa”.

Učenici koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru će inicijativu “Bald for a Cause” ponoviti u subotu 20.3.2021., a svi oni koji žele podržati njihovu inicijativu su dobrodošli da se pridruže ili doniraju putem linka: https://b4c.uwcim.app!

____

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. U 15  godina rada u BiH, s učenicima iz skoro 90 država svijeta, Koledž je jedna od najboljih IB škola u svijetu, te inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire.

Koledž svoje učenike educira da cijene različitosti, istovremeno promovirajući jednakost, toleranciju i kritičko razmišljanje, a u novoj školskoj godini dočekuje svoju šesnaestu generaciju učenika iz cijelog svijeta.

____

Novi Pogled je udruga koja djeluje na području cijele Hercegovine od 2003., sa sjedištem u Mostaru. Misija udruge je psihološka podrška i pomoć oboljelim ženama i njihovim porodicama u toku i poslije liječenja, te podizanje svijesti u zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.

Dosadašnjim projektima edukacije zdrave populacije te raznovrsnih oblika pomoći oboljelima i članovima njihovih obitelji, uspjeli smo se nametnuti u zajednici kao značajan faktor u zaštiti fizičkog i mentalnog zdravlja.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.