Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn: Jednaki u različitosti

19.9.2019. godine zvanično su počele aktivnosti u okviru projekta Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet koji ima za cilj edukaciju o značaju međureligijskog dijaloga u izgradnji interkulturalnog društva koje pored njegovanja različitosti i jednakosti njeguje vrijednosti poput etičnosti, tolerancije, otvorenosti i solidarnosti.

Projekt podržava TPO Fondacija i Etos inicijativa, a u projektu učestvuju Srednja škola za tekstil kožu i dizajn, Srednja ugostiteljsko-turistička škola, Srednja muzička škola, Udruženje profesora i nastavnika Građansko obrazovanje, Mreža za izgradnju mira i OSCE.

Kako projekt Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet navedeni cilj realizuje pored panela i kroz različite forme umjetnosti, muzike i slikanja, učenici Srednje škole metalskih zanimanja kroz glumu će predstaviti značaj navedenih vrijednosti u bosanskohercegovačkom društvu.

U projektu Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet naredna aktivnost planirana je za 26. septembar panel debata Neophodnost međureligijskog dijaloga za izgradnju interkulturalnog društva i otvorenog pogleda na svijet i druge.

Datum: 26.9.2019.
Vrijeme: 17:30h
Mjesto: JU Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.