Učenici Richmond Park Međunarodne osnovne škole u Sarajevu bogatim programom obilježili Sedmicu društvenih nauka i Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Učenici i učenice Richmond Park Međunarodne osnovne škole iz Sarajeva, proteklu sedmicu su, u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine i u svrhu unaprijeđenja humanizma, tolerancije, mira i ljudskih prava, te opće kulture, organizirali Sedmicu društvenih nauka (“Social studies week), u okviru koje je organiziran bogat i sadržajan program.

Natjecanje iz oblasti društvenih nauka, debate, Sajam društvenih nauka, Dan u dresovima Bosne i Hercegovine, samo su neke od aktivnosti, u kojima su učešće uzeli, ne samo učenici starijih razreda, već i i oni najmlađi, čime je ovaj jedinstveni program obuhvatio sve učenike, bez obzira na razred koji pohađaju ili zemlju iz koje dolaze. Imajući u vidu da je u pitanju škola, koju pohađaju djeca iz svih krajeva svijeta, navedena je aktivnost zasigurno vrijedna pažnje.

Pored navedenih aktivnosti, djeca naše Škole su organizirala više humanitarnih bazara, u svrhu pomoći svojim bolesnim vršnjacima.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.