Osmijeh na licima mališana – osnovni cilj akcije Vijeća učenika Mješovite srednje škole iz Bihaća

U nizu aktivnosti koje su povodom Međunarodnog dana djeteta jučer provedene u Mješovitoj srednjoj školi iz Bihaća, bila je i aktivnost preuzimanja upravljanja jednim školskim časom. Učenici su se na času Prava uz puno smijeha pokazali kao odgovorni u novim obavezama koje su dobili. Profesorica Tamara Malkoč je rekla da se ovakve i slične aktivnosti na Međunarodni dan djeteta odvijaju širom svijeta i da upravo ovakvo „preuzimanje“ ključnih uloga na jedan dan dovodi do ostvarivanja potencijala djece u procesu odlučivanja i borbi za njihova prava.

Također je upriličena i akcija prikupljanja poklona za djecu koja borave u Dnevnom centru za djecu, Udruženja Žene sa Une. Vijeće učenika škole od ponedjeljka je prikupljalo igračke, školski pribor i slatkiše za djecu Dnevnog centra za djecu.

Predstavnici Vijeća učenika su sa profesoricama Tamarom Malkoč, Elvisom Šumar i profesorom Igorom Pečenkovićem posjetili Centar gdje su ih dočekali mališani i uposlenici Centra. Učenici Mješovite srednje škole iz Bihaća i njihovi profesori imali su želju da upravo na ovaj dan pruže posebne trenutke djeci i izvuku osmijehe na njihova lica.

Vijeće učenika Mješovite srednje škole iz Bihaća se nada da su uspjeli ispuniti bar neke želje ovih mališana i zahvaljuju se svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

Direktor Mješovite srednje škole iz Bihaća, Jusuf Sedić je istaknuo da je zadatak cijelog društva da svakodnevno vodi brigu o zdravom i sretnom odrastanju, a da je osnovni cilj njihove akcije bio vidjeti osmijeh na licima mališana.

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.