Učenici prvih razreda JU Mješovita srednja škola Maglaj u posjeti Konjicu i Sarajevu

Voljeti svoju domovinu, znači upoznati njenu prošlost i sadašnjost, te samim tim dati joj još više šanse za budućnost! Vođeni tim, 100 učenika prvih razreda naše škole (6 odjeljenja) su u pratnji svojih razrednika dana 19. aprila tekuće godine bili na jednodnevnom izletu (predviđenim Godišnjim programom rada škole) u Konjicu i Sarajevu, gdje su imali priliku upoznati čari Hercegovine i dušu Bosne…

Svi su se oduševili Konjicom, njegovom Starom ćuprijom na Neretvi gdje se HERCEGOVINA spaja sa BOSNOM ! Nakon Ćuprije slijedio je obilazak Stare Čaršije, Titovog bunkera, vrijednih kulturnih spomenika. 
Poslije obilaska Konjica čeka nas duša i glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo njegovo upoznavanje, šetnja Basčaršijom i odlazak u “Muzej zločina protiv čovjecnosti i genocida u Bosni i Hercegovini 1992-1995. godina”, koji sadrži vrijednu građu iz tog perioda. Nadamo se da će mladi na istini, pravdi i Kulturi sjećanju graditi bolju budućnost, dajući šansu svojoj domovini, jedinoj Bosni i Hercegovini, a samim tim i sebi samima!

Prof. Nerminka Pirkić

Ostavite komentar

unesite broj *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.